A jak to letos dopadlo?

01.04.2015 19:03

Letošní Noc s Andersenem byla  zcela výjimečná. V knihovně se sešlo neuvěřitelných 33dětí z Oznice, Mikulůvky, Bystřičky, Růžďky, Vsetína a Pržna. Věkové rozložení bylo velmi různorodé od 3 do 13 let. Děti se začaly scházet od půl šesté a hned z kraje si musely zapamatovat, kde si uložily svoje věci na spaní (velmi důležité) Po přivítání a úvodním "školení" došlo na oblíbenou činnost dětí -  obrázky z písku, za chvilku to v knihovně vypadalo jako -  no ani nebudu psát kde :) Po hodince opadl počáteční ostych a zábava mohla začít. Děti to pojaly jako velkolepou párty bez dozoru rodičů, ale přesto s dohledem.  Malí čtenáři si pročítali a prohlíželi knížky, hráli deskové hry nebo ochutnávali dobroty, které jsem dostali od rodičů, za což jim velmi děkuji a nejenom já. Dobrovolníci předčítali z komisku na Hradě Bradě a dalších  knižních titulů. Ale obrázky z písku to je hit. Když už jsme si myslely, že končíme, tak nás děti vyvedly těžce  z omylu. Další kolo obrázků a v knihovně to opět vypadlo velmi zajímavě (malá ochutnávka ve fotogalerii :)

Byla jsem velmi překvapena rychlostí s jakou si děti připravily spaní, neuvěřitelné ...... a ti uvědomělí dokonce provedli i nezbytné předspánkové úkony, bohužel často zbytečně, jelikož spát šli až o něco později. Ale byli fantastičtí, někteří spáči se nenechali zviklat bujarou zábavou a zalehli do připravených spacáků a vůbec jim nevadilo, že kousek od nich probíhá zápas ve vzduchovém hokeji. Ale nakonec se nám podařilo "uspat" většinu osazenstva a my mohly v klidu s Pavlou Machalcovou pracovat na průkazkách, glejtech a kočičkách pro děti, které si ráno odnášely při odchodu jako upomínku na letošní ročník.

Noc proběhla v klidu, dokonce i ti nejmenší spali jako budulínci a práce na kočičkách tak mohly probíhat v poklidu, sice nad ránem už nám šla  hlava kolem ze všech těch vystřihovaných dílů, ale dobrá práce se podařila. První ranní ptáče byla Lenča Chudějová a to už před půl šestou a kolem šesté už byla většina účastníků vzhůru.... Nastalo nezbytné balení, po letošním ročníku se ze mne stal odborník na  balení spacáků!!!

Po osmé hodině dorazila zásilka koblížků a začali se také postupně sjíždět rodiče pro své ratolesti. Byl to celkem fofr, ale zvládli jsme to a spoustě dětí se nechtělo vůbec domů, ani se jim nedivím. Mnoho z nich ještě  zvládlo nějaký ten obrázek z písku. Po deváté hodině byl letošní ročník Noci s Andersenem k mé obrovské lítosti u konce.

Ale už teď se můžeme těšit na další ročník.

Na tomto místě bych chtěla poděkovat rodičům za vloženou důvěru a proviant, doufám že jsem nezklamala. Nesmím také zapomenout na Obec Oznici, zastoupenou panem starostou Martinem Geržou a její  finanční podporu této akce a paní Pavle Machalcové patří má obrovská poklona a dík, že to s námi vydržela až do konce a neutekla :) 

 

 

Ještě jednou Vám děkuji a doufám, že se sejdeme dřív než za rok ........