Knižní novinky

30.09.2015 19:49

Brzy se na pultech knihkupectví objeví kniha Láďa Hruška se vrací. Pokud byste ho chtěli vidět naživo a získat do knihy jeho podpis, máte příležitost hned 8. září, kdy bude od 16: 00 hod. hostem Domu kihy Knihcentrum v Ostravě. 
Publikace přináší nové recepty kuchařského experimentátora. Je jich celkem 73, máte se tedy na co těšit.

Nakladatelství BB Art chystá vydání thrilleru Jeden za druhým od Chrise Cartera.
Detektiv Robert Hunter to rozhodně nebude mít jednoduché v pátrání po sériovém vrahovi, který si s losangelskými detektivy hraje jako kočka s myší. Nebo spíše jako mistr v šachu. Neudělá jediný chybný tah, vše dopředu promyslí. Tenhle zabiják je na policejní sbor dokonale připravený. Policejní sbor spolu s FBI využije vše, co má k dispozici, aby   ho našel.

Z produkce nakladatelství Domino můžeme doporučit román francouzského spisovatele Gillese Legerdiniera Tentokrát to vyjde! 
Hlavní hrdinka Marie si s muži užila spoustu trápení. Je však na čase, aby se role obrátily.  Rozhodne se, že udělá všechno pro to, aby pro změnu trpěli oni. A protože je nesmiřitelně upřímná, krásně potrhlá a akční k tomu, mají se muži v jejím okolí opravdu na co těšit. A čtenáři také, protože Gilles Legardinier znovu dokazuje, že humoristický román je přesně jeho literární parketa.
V první polovině září vychází soubor šesti povídek z pera královny detektivek Agathy Christie. Královský rubín vyšel  ve Velké Británii v roce 1960. 
Pět zapeklitých případů řeší Hercule Poirot, šestý slečna Jane Marplová. Ani jednomu z nich neunikne žádný detail. Tito slavní detektivové jsou schopni odhalit každého pachatele.
Kniha obsahuje dva hlavní chody: Královský rubín a Záhadu španělské truhly, dále nabídku předkrmů Greenshawovu kratochvíli, Sen a Outsidera. Jako moučník je tu Čtyřadvacet černých kosů. Takto láká autorka čtenáře na povídky v předmluvě.
V úterý 15. září 2015 to bude 125 let od narození Agathy Christie. 
Pro milovníky historie máme tip na novou knihu české autorky Ludmily Vaňkové Království na prodej, která nás zavede do období, kdy Přemyslovce na trůnu střídali Lucemburkové.
Žádný se nemohl stát úspěšným králem v Čechách bez Jindřicha z Lipé, prvního muže království.Jan Lucemburský to na rozdíl od své panovačné a ctižádostivé manželky Elišky Přemyslovny brzy rozpoznal a jako český král se stal nejdůležitější postavou evropské politiky.
Královská sága JAN LUCEMBURSKÝ vyjde ve dvou svazcích Království na prodej a Roky před úsvitem. 
Velice úspěšný román vydává v září nakladatelství MOBA. Jeho autorem je Anthony Doerr a kniha nese název Jsou světla, ktrá nevidíme. 
Kniha o slepé francouzské dívce a německém mladíkovi-sirotkovi, kteří se setkávají v okupované Franicii, získala prestižní Pulitzerovu cenu za literaturu v roce 2015.
Více o knize

Většině českých čtenářů je známé jméno Don Miguel Ruiz., a to díky bestsellerové knize Čtyři dohody.
Nyní u nás vychází nová kniha tohoto autora, k němuž se přidala také Barbara Ermys. Knihu Toltécké umění života a smrti vydává exkluzivně  nakladatelství Harper Collins Polska již 16. září. V angličtině vyjde v USA až koncem října. Knihu do češtiny přeložil Kamil Pinta.
Román je završením celoživotního učení Dona Miguela Ruize, který v něm odkrývá temná zákoutí své mysli a srdce.
Abychom nezapomněli na fanoušky fantasy, nakladatelství Fragment chystá vypustit na pulty knihkupectví dračí fantasy sérii Talon.
Autorkou je spisovatelka, jejíž jméno mezi čtenáři jistě není neznámé - Julie Kagawa.
Koho nezklamala její předchozí série Železná víla, jistě ocení i tuto. 
Talon: Společenstvo draků - Zkouška věrnosti vychází 14. září.

 

 

Vítejte na stránkách projektu Velký knižní čtvrtek, v rámci kterého chystáme výběr šestnácti nových knih toho nejlepšího čtení pro letošní podzim.
Všechny vybrané tituly se ocitnou na pultech knihkupectví v jeden den a tímto dnem bude 15. říjen 2015.

 

Syn

Jo Nesbo

Syn Sonny je ideální vězeň. V moderní, přísně střežené věznici Staten se těší značné oblibě, neboť slouží ostatním vězňům jako zpovědník - naslouchá jejich přiznáním a uděluje jim rozhřešení. Šušká se o něm, že na sebe bere vinu za zločiny jiných a odpykává se jejich tresty výměnou za pravidelnou dodávku drog. Vrchní komisař Šimon Kéfas, působící na osloském oddělení vražd, je policista ze staré školy. V jeden den dostane nový případ a novou spolupracovnici. Ab Lofthus byl policista, Kéfasův kolega a dlouholetý kamarád a také Sonnyho otce. Kvůli podezření z braní úplatků spoáchl před lety sebevraždu a jeho čin obrátil Sonnymu i Kéfasovi život vzhůru nohama. Roky ve věznici jednotvárně plynou do chívle, než si Sonny nečekaně vyslechne jistou šokující zpověď a vydá se soudit živé i mrtvé.
 

vázaná, 511 stran
nakladatelství KNIHA ZLÍN

Tuto knihu můžete zakoupit také v elektronické verzi za 199 Kč.

 

 

 
 
 
 
 
 
Urbo Kune
Miloš Urban
 
Urbo KuneSci-fi román Urbo Kune je součástí unikátního stejnojmenného projektu, který v sobě zahrnuje architekturu, literaturu, film, výtvarné umění a hudbu. Tento román vychází ze zadání názvu a místa fiktivního hlavního města Evrosvěta.

Pojednává o příchodu nového knihovníka Mikuláše Jelena, který pro novou práci opouští svůj antikvariát v Praze. S Urbem se však nesžívá snadno a sílí v něm pocit, že město, budované s vidinou euroslávy slávy a pak nikdy neprobuzené a ke svému účelu nevyužité, si žije vlastním tajným životem, o kterém nemá společnost ani stát tušení. Mikuláš se tu setká s podivnými lidmi, kteří v sobě přinášejí budoucnost. Někteří ho přicházejí obejmout, jiní mu chtějí ublížit. Roli, kterou v tajném plánu města sehrává, se musí učit přímo na jevišti. Může jen doufat, že ji celou bude znát dřív, než ho někdo stihne zabít.
Kniha je ilustrována nákresy a vizualizacemi města, jež vznikly v ateliéru a vysokoškolském kurzu architekta Petra Hájka.

vázaná, 368 stran
nakladatelství Argo

Tuto knihu můžete zakoupit také v elektronické verzi za 244 Kč.

 

Zack
Mons Kallentoft, Markus Lutteman
 
Zack

Nová severská krimi série inspirovaná řeckou mytologií. Čtyři Asiatky z masážního salonu v Södermalmu ve Stockholmu někdo brutálně zavraždil, zatímco pátá žena je nalezena u nemocnice Södersjukhuset s vážnými zraněními. Stopy na jejím těle nasvědčují tomu, že byla napadena zvířaty. Zack Herry je úspěšný chlapík z předměstí, který si vybudoval kariéru u stockholmské policie. Po nocích vymetá kluby a šňupe kokain s lidmi, které by měl ve skutečnosti zatýkat. Ví, že mu to nebude procházet věčně, ale nedokáže přestat. Spolu s kolegyní Deniz se Zack snaží zjistit, co stojí za södermalmskými vraždami. Jde o nenávist, rasismus nebo obchodování s lidmi? Jedna věc je jistá: když nenajdou vraha, zemřou další ženy. Zack je příběhem detektiva, kterýse jako moderní Herkules snaží vyčistit stockholmské kriminální podsvětí.

vázaná, 340 stran
nakladatelství Host

Tuto knihu můžete zakoupit také v elektronické verzi za 189 Kč

 

 

Láska s chutí makronky
Sarah Vaughanová
Láska s chutí makronky

Román pro ženy odehrávající se v prostředí populární gastronomické soutěže Hledá se nejlepší pekařka! 
Každý z účastníků má k zalíbení, které našel v přípravě pečených lahůdek, své vlastní důvody. 
Baculatá Jenny čelí syndromu prázdného hnízda a problémům v manželství. Svobodná matka Claire obětovala životní sen kvůli dceři a nemůže se vymanit ze vztahu s mužem, který ji využívá. Pro bývalou učitelku Vicki je mateřská role náročnější, než původně očekávala, snad kvůli komplikovanému vztahu s matkou. A zdánlivě dokonalá Karen je odhodlaná vyhrát, aniž by její pečlivě vypilovaná maska byť jen na okamžik sklouzla a odhalila, co se skrývá pod ní.
Postupem času začnou mezi finalisty vznikat spojenectví a na povrch vyplouvají důvěrná tajemství a soukromé bolístky. Mít vládu v kuchyni se jim daří dokonale, nad svými životy už to však tak jednoduché není.

Kniha je průběžně doplňována recepty a životním příběhem slavné pekařky paní Eadanové. I za jejím věhlasem se však skrývá osobní tragédie.

vázaná, 376 stran
nakladatelství Mladá fronta

Tuto knihu můžete zakoupit také v elektronické verzi za 219 Kč.

 
Stehlík
Stehlík
Donna Tarttová
Berlínská past
Berlínská past
Richard Birkefeld, Göran Hachmeister
Hotel Ritz
Hotel Ritz
Tilar J. Mazzeová
Smrtná zima
Smrtná zima
Kate A. Boormanová
Ďábelská jízda
Ďábelská jízda
Jeremy Clarkson
Mise Afghánistán
Mise Afghánistán
Tomáš Šebek
Český krtek v CIA
Český krtek v CIA
Vladimír Ševela
Povaha změny
Povaha změny
Miroslav Bárta, Otakar Foltýn, Martin Kovář
Příšerné příběhy vánoční
Příšerné příběhy vánoční
Chris Priestley
Koruna tří: Prokletý král
Koruna tří: Prokletý král
J.D. Rinehart
Zlatý poklad
Zlatý poklad
Vladimír Pikora, Markéta Šichtařová
Jak si postavit dům
Jak si postavit dům
Martin Sodomka